A petefészkekben szunnyadó erők

Ciklusunk különböző szakaszainak minőségei más-más megélésre adnak meghívót. A petefészkek ideje már a ciklus első szakaszának, a menstruációnak a vége felé elkezdődik. Bár még zajlik a Holdidő a petefészekben érésnek indul egy petesejt, ami az új élet lehetőségét hordozza magában. Ciklusának első felében szinte napról napra nővekszik a nő energiája egészen az ovuláció fázisáig, amikor is megtörténik a tüszőrepedés, a petesejt kiszabadul és jelzésekkel kommunikálva várja hős lovagját, hogy az megtermékenyítse. Ez a hónapról-hónapra a nővel áramló hullám felívelése. Talán megfigyelted már magadon, hogy ilyenkor nagyobb alkotókedvvel, lelkesedéssel veted bele magad a munkába, hobby-, vagy más tevékenységedbe. Nyitott és derűs vagy, élénkebben kommunikálsz, talán öltözködésed is más, mint a ciklus második felében. Pozitívan látod a dolgokat és egyértelműen érzed mit és hogyan szeretnél tenni célod megvalósításáért.

AKTÍV IDŐ

Éppen a petefészkek energiájának aktív megnyilvánulását éled ösztönösen, de akár tudatosíthatod is a benned éppen zajló folyamatot. Megteheted, hogy élsz ciklusod eme szakaszának lehetőségeivel és felhasználod kreatív tüzed erejét.

A petefészek a nő alkotó energiáinak forrása. Benne nem csak életre váró petesejtek érlelődnek, hanem potenciális tervek és ötletek is, melyek a női lélek mélyéből kifejeződve a világra vágynak. A petefészekben szunnyadó kreatív energiák és a méh teremtő képességének együttes munkája segíti a nőt az új élet formálásán túl önmaga megvalósításában és kinyilvánításában is.

ERŐGAZDÁLKODÁS

Gyakran ezt a kreatív erőt nagylelkűen másoknak adjuk, visszaélve a Természet felénk tulajdonított, kényeztető nagyvonalúságával. Sokszor észre sem vesszük, hogy elajándékozzuk azt az energiát, ami leginkább arra hivatott, hogy legbensőbb vágyainknak, céljainknak, álmaink megvalósításának adjunk lendületet. Persze megtehetjük, hogy energiáinkat más javára felajánljuk, érdemes figyelni mégis arra, hogy tudatában legyünk alkotó és teremtő folyamatainknak.

Ne mindig “jótékonykodjuk el” azt az erőt, amely leginkább bennünket hivatott szolgálni és testi-lelki egészségünket fenntartani, s legfőképpen ne pocsékoljuk el.

Petefészkeink energiájukkal táplálnak, inspirálnak, ragyogtatnak bennünket, segítenek a célok kitűzésében, ötletelésben, s az önkifejezésben. Használjuk fel!

Ideális esetben a két petefészek egymást segítő módon működik együtt, s ettől harmonikusnak és kiegyensúlyozottnak érezhetjük magunkat. Teremtési ciklusunkban a fogékonyság és a megjelenítéshez szükséges erő tárolódik itt, amelyből a petefészek robbanékony működéséhez képest lomhább méh működés hoz létre majd valódi megvalósulást.

NŐI TESTTUDAT

Ahhoz, hogy szellemi és energetikai szinten is kapcsolatba kerülhessünk a két petefészekkel, fel kell vennünk velük a kapcsolatot. Van, hogy már az is elég, ha kezünket a hasunkon nyugtatva pihenünk és területükre irányítva figyelmünket átlélegezzük őket. Figyeljük meg milyen érzés jelenik meg bennünk, amikor bejárjuk a testünkben ezt a teret. Figyeljük a színeket, a formákat, amelyek megjelennek. Milyen üzenetet, milyen érzést hordoznak magukban, s mi az, ami kifejeződésre, megnyilvánulásra vágyik bennük, általuk. Bármilyen kép, emlék, ami megjelenik jelentőséggel bír.

EGYÜTTMŰKÖDÉS A TESTBEN AZ ENERGIÁKKAL

Közös munkájukat támogathatjuk azáltal, ha gondolatban összekapcsoljuk őket egy végtelen jelben és tudatosan áramlást hozunk létre a két petefészek között. Már azzal is sokat tetszünk értük, ha megértő szeretettel vonjuk körbe őket. De persze konkrétabb módokon is inspirálhatjuk petefészkeink működését, megadva számukra azt a megnyilvánulási módot, amire hivatottak, s amire vágynak.

Kezdeményezéssel, új dolgok felfedezésével, alkotással, képességeink fejlesztésével is hatékonyabb munkára és energiáiknak mozgósítására inspirálhatjuk őket. Végezhetünk speciális testgyakorlatokat, melyek serkentik a két petefészek munkáját.

Ezek közül az egyik legegyszerűbb, ha a kényelmesen előkészített helyen hanyattfekvésben elhelyezkedünk felhúzott talpakkal a talajon. Elcsendesítjük légzésünket és összpontosítjuk a figyelmet. Tudatosítjuk, hogy mi a célja a mozdulatnak, amelybe belefogunk. Ezt követően felhúzzuk a bal térdet a mellkashoz, magunkhoz ölelve egy pillanatra, míg a másik talp lent marad. Belégzéssel indul a láb a mellkashoz, aztán a kilégzéssel már tesszük is a talpat ismét a földre, aztán váltunk. És így lélegezve tudatosítjuk, hogy átmasszírozva a két petefészek területét, serkentjük azok működését, ébresztve alkotó, kreatív energiájuk tüzét.

(!!!A gyakorlat bizonyos női szerveket érintő betegségek esetén nem, vagy csak módosítással végezhető. Amennyiben ilyen problémával küzdesz, kérd jól képzett női jógaoktató útmutatását!!!)

Egy másik mentális technika alkalmazásával pedig felhasználhatod a petefészekben szunnyadó erőt, hogy támogasd terved álmod megvalósulását.

Ehhez szintén befelé fordulás, az elme lecsendesítése és a figyelem összpontosítása az alapfeltétel. Elhelyezkedhetsz meditációs pozícióban, vagy hanyatt fekvésben is. Nyugtasd a tenyereket a petefészkek területén. Kicsit lélegezz úgy, mintha a tenyereken át a levegő átáramolna minden belégzéssel a petefészkekbe. Engedd, hogy kellemes ellazulást segítő módon felmelegedjenek. Tudatosítsd, hogy ciklusodnak annak a fázisában vagy, amikor kezd megérni a petesejt. Fogékony vagy arra, hogy gyökeret ereszthessenek és növekedni kezdhessenek vágyaid, céljaid. Tudd, hogy felhasználhatod energiájukat akkor is, ha nem biológiai értelemben vágyott a megtermékenyülés.

Nőiséged okán jogod és lehetőséged van arra, hogy a nők mágiáit alkalmazva életre hívj új, eddig láthatatlan dolgokat.

…most, hogy teremtő erődnek tökéletesen tudatába kerültél, éld meg magadban lépésről lépésre az új élet teremtésének folyamatát. Termékenyítsd meg tiszta szándékoddal a megnyílvánulásra és kifejeződésre vágyó petesejtet. Képzel el, ahogy megtörténik, megtermékenyül és méhed puha fészke fogadja magába, ahol majd aztán növekedni kezd.

Ha így teremtesz, ne feledd: a teremtés folyamat. Térj vissza napról napra gyakorlatodhoz, tudatosítva ciklusod éppen aktuális fázisát és annak megfelelő módon tápláld, érleld, formáld terved mígnem életképes lesz és te könnyed elengedéssel a megfelelő pillanatban világra szülheted…

Tetszett?

Megosztás itt: facebook
Osszd meg Facebookon
Megosztás itt: email
Küldd el emailben
Védett tartalom!