Kézműves parfümök workshop

Dátum/Időpont
2020/08/15/
10:00 - 17:00


Miért hordunk parfümöt?
Hogyan válasszunk illatokat?
Miből készül egy parfüm?
Hogyan keverjünk parfümöt?

A műhely résztvevői betekintést kapnak a természetes parfümkészítés titkaiba.

Átbeszéljük a parfüm terminológiáját, eredetét és a parfümhasználatban rejlő lehetőségeket.

Témánk lesz a szaglás és az, milyen módon és gyakorlatokkal tudjuk kiművelni és iskolázni ezt az érzékünket és az illatokkal milyen hatást gyakorolhatunk önmagunkra és környezetünkre.

Mélyebb aspektusaikban megismerhetik a parfümökhöz alapul szolgáló terápiás illóolajakat, melyekkel keverési gyakorlatokat is végzünk.

Ismertetésre kerülnek a parfümök típusai, kategóriái, valamint vivőanyagaik minősége-mennyisége, illetve szó lesz az illatpiramis fogalmáról és az olajkeverés alapvető szabályairól.

A workshop két részre tagolódik:

A délelőtt folyamán az előadás alkalmával megszerezhetők az alapinformációk a témában, illetve a rávezető gyakorlatok során rutint szerez a résztvevő az illatokkal való munkában.

Az ebédszünet után mindenki kialakít egy saját illatkeveréket, melyet a pillanatnyi hangulata, ízlése alapján állít össze, igény szerint segítséggel.

Az egynapos tréning lépcsőfok gyanánt funkcionál egy úton, melynek lehet valaki a legelején, vagy bármely állomásán, biztos, hogy új inspirációkkal halad majd tovább.

A workshop elvégézéséhez nem feltétel az olajok, illetve a parfümök ismerete. A parfümök és illatkeverékek összeállításához kizárólag tiszta, a legmagasabb minőségű terápiás illóolajokat és natúr bázisanyagokat alkalmazunk.

Szintetikus anyagokat semmilyen formában nem használunk!

A workshopon használt eszközök, illóolajok, bázisolajok, vivőanyagok és minden egyéb kellék (egy tömör jegyzet is) a résztvevők rendelkezésére áll. Az összeállított saját botanikai parfüm több formában és esztétikus kivitelben szintén hazavihető.

A workshopot tartja: HORVÁTH FLÓRA, hegedűművész és jógaoktató, az Illaberek VIP közösség oszlopos tagja.

Az illóolajokkal évek óta mélyen foglalkozik, számos tanfolyamot és workshopot elvégzett az aromaterápia és a természetes parfümkészítés témájában. Az olajok felhasználási területei közül érdeklődése középpontjában az illatok lélekre gyakorolt hatása és olyan természetes parfümök összeállítása áll, melyek viselőjük saját személyiségjegyeit tartalmazzák és szubtilis keverékként is funkcionálnak. Több, saját natúr illatkompozíció keverése után mások személyes illatkeverékeinek összeállításával is foglalkozik.

https://www.facebook.com/groups/illatszertar

Részvételi díj: 20 000,-

Ha szeretnél résztvenni, küldd be jelentkezésed!

Védett tartalom!